Zweetvoeten aanpakken

Zweetvoeten brengen een bijzonder onaangename geur met zich mee. Niemand wil ze graag hebben en het is over het algemeen ook iets waar mensen zich erg voor schamen. Er is haast niets vervelender dan wanneer u uw schoenen uittrekt, er een onaangename stank door de kamer trekt. Gelukkig zijn er verschillende dingen u kunt doen om van zweetvoeten af te komen.

Zweetvoeten aanpakken

U wilt natuurlijk van die vervelende stank die zweetvoeten teweeg brengen af. Hiervoor dient u het probleem op twee verschillende fronten aan te pakken. U moet ervoor zorgen dat uw voeten minder gaan zweten en zorgen dat er zo min mogelijk bacteriën op uw voeten zitten. Bacteriën op uw voeten bestrijdt u door uw voeten schoon te houden. Om hiermee te beginnen is het verstandig om uw voeten twee keer per dag te wassen. Zorg ervoor dat u dit met antibacteriële zeep doet. Als u de voeten heeft gewassen, zorg er dan voor dat u ze goed afdroogt, zodat de bacteriën niet op uw al vochtige voeten gaan zitten.

Het beste kunt u altijd schone sokken aantrekken. De meeste mensen doen dit al, maar sommige mensen dragen hun sokken twee dagen achter elkaar. Als u al in uw sokken heeft gezweet is dit geen verstandige keuze. Iedere dag schone sokken aantrekken, het liefst van wol of katoen, maakt de kans op bacteriën op uw voeten een heel stuk kleiner. Ook helpt het als u niet iedere dag dezelfde schoenen draagt, zodat deze eventueel op kunnen drogen, mocht u ze al met zweterige voeten hebben gedragen.

Zorg ervoor dat uw voeten minder zweten

Het is erg verstandig als u er alles aan doet om zweetvoeten te voorkomen en/of behandelen. Hierbij helpt het als u schoenen draagt die goed ventileren. Hierdoor kunnen uw voeten beter “ademen” en kan de lucht in uw schoenen goed circuleren, zodat uw voeten minder snel zullen gaan zweten. Zorg ervoor dat u altijd sokken draagt. Uw sokken zullen een deel van het zweet gaan absorberen, waardoor het minder snel zal gaan stinken. Ook helpt het om talkpoeder te gebruiken om uw voeten goed droog te houden.

(493)

The following two tabs change content below.

Henk74

Laatste berichten van Henk74 (toon alles)