Stoppen met roken – Drie manieren om te stoppen met roken

Steeds meer mensen willen stoppen met roken. Omdat het bij roken gaat om een serieuze nicotineverslaving, lukt het niet iedereen daadwerkelijk om te stoppen. Daarom zijn er verschillende methoden in het leven geroepen om de kansen op succesvol stoppen te vergroten. Men kan bijvoorbeeld een workshop volgen, de hulp inschakelen van een acupuncturist of gebruikmaken van nicotinepleisters en zuigtabletten. Belangrijk is echter wel dat u honderd procent achter het stoppen met roken staat. Zo is de kans het grootst dat u ook gestopt blijft.

Stoppen met roken met Allen Carr

Waar problemen zijn, komen ook mensen met oplossingen. Eén van deze mensen is Allen Carr. Allen Carr (inmiddels overleden) was een bekende stoppen met roken guru die hier een boek over geschreven heeft en diverse workshops “stoppen met roken” heeft ontwikkeld. Het leuke aan het boek en aan de workshops is, dat u kunt doorroken tot het moment waarop wordt gezegd dat u moet stoppen. Sommige bedrijven vergoeden deze trainingen voor hun werknemers.

Stoppen met roken via acupunctuur

Iets wat bij het stoppen met roken een gunstig effect kan geven, is acupunctuur. Bij acupunctuur voor stoppen met roken zult u twee of meer afspraken met een acupuncturist moeten maken. Bij acupunctuur wordt met zogenaamde acupunctuurpunten gewerkt. Specifiek in het geval van stoppen met roken wordt er in de meeste gevallen gewerkt met ooracupunctuur. Soms biedt een acupunctuurpraktijk ook een laserbehandeling aan.

Stoppen met roken door te minderen

In drogisterijen en apotheken worden allerlei hulpmiddelen voor het stoppen met roken aangeboden. Men kan deze middelen ook inzetten bij het minderen met roken. Zo zijn er nicotinepleisters te koop welke u op uw lichaam kunt aanbrengen. Hierdoor krijgt u nicotine binnen zonder te roken. Ook nicotinekauwgom en nicotinezuigtabletten zorgen ervoor dat u nicotine binnenkrijgt zonder te roken. Deze middelen zijn vooral handig om eerst de gewoonte van het roken af te leren, en daarna lichamelijk af te kicken.

(2063)

The following two tabs change content below.

Raymond

Laatste berichten van Raymond (toon alles)