Zes Weken, Zes pond: Zes tips om u te helpen in shape te komen voor de zomer

Ziet u op tegen het badpak seizoen? De dagen worden langer en het wordt beter weer
Dit betekent dat je je niet meer kunt verbergen onder die zware winterkleding. Met ongeveer zes weken te gaan voor de start van de zomer, is het nu tijd om te beginnen. Last minute inspanningen betekenen vaak een hoop opoffering en weinig resultaat – maar als je nu begint, is er nog tijd om veilig van je winterkilo’s af te komen.

“De dreiging van warmer weer en zomerkleding brengt mensen op een “snel afslanken” gedachte, zegt Samantha Clayton, Hoofd fitnessonderwijs bij het mondiale voedingsbedrijf Herbalife. “Maar proberen om meer dan een of twee pond per week verliezen is niet aan te raden, of veilig,” voegt ze eraan toe.

Een tweeledige aanpak van dieet en lichaamsbeweging is de manier om resultaten te krijgen. Maar als je een tijdje niet gesport hebt, kun je het langzaam en gestaag opbouwen. “Als je start in een fitness routine dat te moeilijk is, zulje het waarschijnlijk niet volhouden,” zegt Clayton.

Hetzelfde geldt voor de voeding. “Veel mensen zijn in zo’n haast om gewicht te verliezen dat ze te weinig calorieën nemen,” merkt Susan Bowerman, MS, RD. “Niet alleen kunnen ze het niet volhouden met zo’n strenge aanpak,” voegt ze eraan toe, “ze hebben gewoon de energie niet om de dag door te komen, laat staan een zwaar sportprogramma te volgen.”

Clayton en Bowerman zijn het erover eens dat met zorgvuldige aandacht naar ‘calorieën in- calorieën uit,’ de meeste mensen in staat moeten zijn om ongeveer een pond per week te verliezen. Hier zijn zes van hun beste tips om u te helpen er op uw best uit te zien als de zomer aankomt:

1. Begin meteen. Wensen en dagdromen hebben over een perfect lichaam op tijd voor de zomer brengt u niet dichter bij uw doel. Dus ga aan de slag vandaag. Als het al een tijdje geleden is dat je actief bent geweest, dan is een eenvoudige wandeling of fietstocht een perfecte manier om te beginnen.

2. Geef prioriteit aan de veranderingen die u wilt maken. begin met de gemakkelijkste. Als overslaan van het ontbijt uw probleem is , maak er een gewoonte van om de dag te beginnen met een gezonde, eiwitrijke maaltijd waardoor de honger weg zal blijven tot de lunch. Probeer wat kwark of yoghurt met fruit, misschien een eiwit shake gemaakt met melk, eiwitpoeder en vers fruit, of een eenvoudige eiwitomelet.

3.Begin langzaam en gestaag. Beginnen met een fitness-routine die te moeilijk is werkt vaak averechts. Als u te veel, te snel, wilt ,zullen pijnlijke spieren – of zelfs letsel – uw plannen in de war brengen. Streven naar 30 minuten activiteit per dag is een goed uitgangspunt.

4.Heb een plan. Om je lichaam te veranderen, moet je je workout te veranderen als je toe bent aan een hoger niveau. Naarmate uw conditie verbetert en de training makkelijker lijkt, kun je de intensiteit en duur verhogen om je lichaam te verbeteren.

5.Weersta de verleiding om te vaak te wegen. Gewicht kan fluctueren, dus elke dag op de weegschaal gaan staan is geen goede graadmeter van je vooruitgang. In plaats van je te richten op gewichtsverlies, let op uw andere resultaten – het gemak van het tillen van meer gewichten, verbeteringen in uw dieet, of de centimeters die je verliest rond je taille.

6.Houd een dagboek bij om gemotiveerd te blijven. Het bijhouden van wat je eet en hoeveel beweging je krijgt is een van de belangrijkste componenten voor een succesvolle gewichtsverlies. Doe het elke dag. Schrijf het allemaal eerlijkop , en geef jezelf een klopje op de rug als je het goed gedaan hebt. Maar geef jezelf geen straf als het een keer niet goed gaat. Morgen is er weer een dag.

“De waarheid is, er is geen snelle methode,” zegt Clayton. “Je kunt geen ‘six-pack’ krijgen in zes weken,” merkt ze op, “maar zou het niet een goed gevoel zijn om een ​​paar kilo te verliezen en je fitter te voelen als de zomer komt?”

Dit artikel wordt je aangeboden door www.shapecare.nl

(2093)

The following two tabs change content below.