Iphone 5s: Slow motion videos

De lancering van de nieuwe iPhone 5s was voor de één een teleurstelling, voor de ander juist een openbaring. De teleurstelling is enigszins logisch, omdat het niet om een nieuw design gaat. Ook al was een 5s in plaats van een variant redelijk verwacht. Toch is er met de iPhone 5s heel wat nieuws onder de zon. In eerste instantie ging de aandacht vooral uit naar de wat meer opvallende veranderingen zoals: de versnelde processor, de nieuwe kleuren en natuurlijk het touchID. Niet gek natuurlijk want hier is Apple toch ook weer redelijk revolutionair in. Toch waren er ook echt wel een aantal veranderingen die ook zeker de moeite waard zijn, zoals bijvoorbeeld de camera veranderingen. Niet alleen heeft de flitser voortaan ‘true tone flash’ waardoor de flits aangepast wordt aan de belichting, maar ook in video capaciteiten is er veel verandert. Wat nu ook kan: Slow motion video’s maken.

Is dat wel zo nieuw?

Helemaal nieuw is het niet, er waren al apps zoals slopro die het mogelijk maakte video’s in slow motion te zetten op de oudere iPhones en android en windows phones. Toch is deze techniek wel degelijk anders. Het verschil zit dit keer al in de camera en niet alleen in de software. Als je de slow motion mogelijkheid wilt gebruiken ga je gewoon naar je camera functie, waar je slo-mo selecteert. Je maakt een filmpje en bekijkt vervolgens welk gedeelte van de video je in slow motion wil zetten. Zo kun je in detail de bewegingen tijdens bijvoorbeeld een snowboard jump opnemen en deze later in slowmotion terug kijken. Dit levert prachtige en gedetaileerde beelden op.

Specificaties slo-mo

De slow motion feature op de iPhone 5s laat je een video maken met 120 frames per seconde in een HD kwaliteit van 720p. Om je video in nog meer detail te bekijken is het zelfs mogelijk de beelden tot 3x in te zoomen tijdens het filmen. De slowmotion feature op de nieuwe iPhone 5s  is een aangename nieuwe verassing op deze, toch wel, vooruitstrevende telefoon.

(403)

The following two tabs change content below.

Feliks

Laatste berichten van Feliks (toon alles)