Nieuwe samsung kopen: Overstappen of niet?

Nadat op het Mobile World Congress een aantal nieuwe mobiele telefoon werden geïntroduceerd is het bij veel mensen gaan kriebelen. Alle nieuwe snufjes en Sony Xperia Z2 en Samsung Galaxy S5 en de verwachtingen die geschept zijn door HTC met de teasers van de HTC One, daar wil je gewoon gebruik van maken. Als je abonnement rond deze tijd afloopt ben je ook nog eens met je neus in de boter gevallen, maar waar kies je voor? Verleng je je abonnement bij je huidige provider of stap je over? Wat is er eigenlijk goedkoper.

Goedkoper

Over het algemeen kan gesteld worden dat het verlengen van je abonnement bij je huidige provider het goedkoopst is. Je mag dan gebruik maken van verschillende kortingen en aanbiedingen. Niet gek natuurlijk een nieuwe klant binden is veel moeilijker dan een oude klant tevreden houden en behouden. Daarnaast willen de telecomproviders natuurlijk niet dat mensen bij hun weglopen, dat is niet zo goed voor het imago. Toch hoeft dit niet altijd het geval te zijn. Misschien is het in jouw geval wel helemaal de moeite waard om over te stappen.

Waar begin je?

Voordat je denkt te besparen als je gaat veranderen van provider is het goed alles eventjes op een rijtje te zetten. Begin bij het begin; Hoeveel kost het je om je abonnement te verlengen en daarbij het door jou gewenste toestel aan te schaffen? Zet daarnaast voor jezelf op een rijtje wat de voor- en nadelen van de provider zijn. Naast kosten kunnen natuurlijk ook andere factoren (bereik, service) een rol spelen bij je beslissing. Vervolgens kijk je wat bij andere providers de kosten zijn voor het door jou gewenste abonnement inclusief telefoon. Daarnaast is het ook altijd de moeite waard te checken wat de kosten van een simonly abonnement zijn inclusief het losse toestel.

Alles op een rijtje

Als je eenmaal alle kosten op een rijtje hebt kun je alle voor- en nadelen van providers opsommen. Het is goed te kijken bijvoorbeeld hoe het bereik van een bepaalde provider bij jou in de buurt is, daarnaast zijn er nog andere factoren die een rol kunnen spelen. Betaal je je belminuten per minuut of per seconde, hoe zit het met kosten als je over je abonnementslimieten heen gaat? Vervolgens kun je je keuze maken.

Nieuwe toestellen

De eerder genoemde toestellen zullen in de komende weken langzaamaan verkrijgbaar zijn. Zo zal de S5 ongeveer in April echt verkrijgbaar zijn. De HTC One wordt daarnaast op 25 Maart aangekondigd. Even wachten is het dus nog op deze toestellen.

(377)

The following two tabs change content below.

Feliks

Laatste berichten van Feliks (toon alles)