Voordelen van zonnepanelen

Steeds meer woningdaken worden aangekleed met zonnepanelen. Waar komt die stijgende populariteit uit voort? Tijd om de voordelen van zonnepanelen kopen eens op rijtje te zetten.

Lagere energierekening
Zonnepanelen vragen om een eenmalige investering, maar daarna kan het besparen beginnen. Je energierekening gaat namelijk direct na installatie van de zonnepanelen omlaag. Gemiddeld bespaar je met zonnepanelen zo’n € 400,00 per jaar aan energiekosten. Bovendien hoef je je mooi niets aan te trekken van stijgingen in de energieprijzen bij energiemaatschappijen.

Zonnepanelen verhogen de waarde van je woning
Door het aanschaffen van zonnepanelen leg je de basis voor een waarde verhoging van je huis. Hiermee speel je namelijk perfect in op de hogere eisen die in de woningmarkt worden gesteld. De waarde verhoging kan tot duizenden euro’s oplopen, zelfs nog tot boven de aanschafwaarde van de zonnepanelen zelf. Bovendien zijn zonnepanelen aantrekkelijk voor potentiële kopers, omdat hierdoor het energielabel en de energiekosten gunstig zijn.

Geld verdienen dankzij zonnepanelen
De aanschaf van zonnepanelen verdien je na negen jaar volledig terug. Daarna kun je er geld mee blijven verdienen, want zonnepanelen gaan 25 tot 30 jaar mee. Dat betekent dat je elke euro die je erin stopt bij de aanschaf in de gehele levensduur wel drie keer terugverdient. Zonnepanelen leveren je dus meer op dan wanneer je geld op een spaarrekening zet of laat staan. Bovendien krijg je geld van de energiemaatschappij wanneer de zonnepanelen meer energie opwekken dan je daadwerkelijk verbruikt.

Goed voor het milieu
Het gebruik van energie uit (zon)licht is natuurlijk en dus heel duurzaam. Je creëert hiermee simpelweg zelf groene energie, helemaal gratis dankzij zonnepanelen die enkel licht als voeding nodig hebben. Ook verlaag je met zonnepanelen de CO2-uitstoot, wat ten goede komt aan het milieu. De eerste stap naar een energie-neutrale woning is met zonnepanelen gezet.

Conclusie
Het enige wat kan afschrikken bij het kopen van zonnepanelen is de eenmalige investering. De praktijk leert echter dat de kosten van zonnepanelen steeds meer dalen én dat zonnepanelen juist een ‘money maker’ zijn. Bovenstaande feiten en voordelen leveren hiervoor het bewijs.

(396)

The following two tabs change content below.

Feliks

Laatste berichten van Feliks (toon alles)