Wat kan je niet missen op vakantie?

Ondanks dat de vakantie is om te ontspannen, kan het een stressvolle tijd zijn. Zorg daarom dat je goed bent voorbereid en van tevoren een paklijst maakt van wat je nodig hebt. Er zijn een paar dingen die je echt niet kunt missen als je de reis gaat beginnen.

Belangrijke eigendommen

Het kopje zegt het al; belangrijke eigendommen. Dit zijn spullen die belangrijk zijn om bij je te hebben, omdat ze of verplicht zijn, of omdat je anders niet ver zal komen. Denk bijvoorbeeld aan je portemonnee. Geld is belangrijk, maar tegenwoordig kan bijna overal met een pasje betaald worden. Mocht je naar een ander land gaan waar ze een eigen valuta hebben, is het wel aan te raden om alvast wat omgewisseld geld bij je te hebben voor bijvoorbeeld een bus, of om onderweg wat eten te kopen. Ook je pasjes moeten op orde zijn, en dan vooral je pinpas en ID-kaart. In plaats van een ID-kaart kan je natuurlijk ook een paspoort hebben. Zorg dat deze nog geldig is en ook niet verloopt terwijl je op vakantie bent. Hiernaast is een telefoon tegenwoordig niet meer weg te denken. Je kan opzoeken waar je heen moet en bellen als je iemand nodig hebt. Plus dat je ook gelijk een camera bij de hand hebt. Tip: Vergeet je oplader niet! Ga je met de boot, trein of vliegtuig? Vergeet dan ook je ticket niet.

Zaklamp

Het klinkt zo simpel, maar het is zeker niet te missen: een zaklamp. Of je nou een avondwandeling maakt of in de auto even wat wil zoeken, een extra lampje bij je hebben kan nooit kwaad. Zaklampen worden ook wel gebruikt voor nachtvissen of andere sporten. Meer informatie over alle soorten zaklampen? Kijk op www.zaklamp.com

Toiletspullen en medicijnen

Je af en toe even opfrissen is geen overbodige luxe. Het is natuurlijk mogelijk om op je bestemming spulletjes als deodorant, tandenborstel en een borstel te kopen, maar het is wel zo lekker als je het alvast bij je hebt. Medicijnen daarentegen, zijn iets dat je niet overal kunt halen. Bekijk van tevoren of je nog genoeg hebt zodat je niet tekort komt terwijl je al onderweg bent. Let op; draag je lenzen? In sommige landen kan je deze alleen voorgeschreven krijgen. Zorg dus dat je genoeg vloeistof en een extra paar lenzen bij je hebt voor de zekerheid.

Extra tip

Om met een veilig gevoel te vertrekken is het geen verkeerd idee om voordat je weggaat een rondje door het huis te lopen: zijn alle deuren op slot, staat het gas uit en houdt iemand de post in de gaten?

Met deze lijst heb je altijd de belangrijkste dingen bij je en kun je met een gerust hart op vakantie om hopelijk uitgerust weer terug te komen en weer in je eigen bed te slapen

(240)

The following two tabs change content below.

Verbeek

Laatste berichten van Verbeek (toon alles)