Fietsen mee op vakantie?

Nu de Tour de France achter de rug is en het peloton alweer volop in koers is in de Vuelta zijn ook veel Nederlanders overal en nergens over de grens bezig aan hun pleziertochten. Waar de een het zoekt in rustige tochtjes in Duitsland gaan de anderen voor de bergbeklimmingen in de Franse Alpen. Wat zijn de beste manieren om uw fietsen mee op vakantie te nemen? Over dit soort vragen en andere zaken volgen hier een aantal tips.

Trekhaak of op het dak?

Trekhaken worden vooral gebruikt door mensen die met een klein gezelschap op fietsvakantie gaan. Op bijna alle fietsdragers die achter de auto geplaatst worden aan de trekhaak kunnen maximaal twee fietsen bevestigd worden. Het grote voordeel van uw fietsen achter de auto met de trekhaak is dat u de fiets niet hoog hoeft op te tillen. Neemt u racefietsen of mountainbikes mee dan is het natuurlijk geen probleem om deze op het dak te plaatsen. Ze wegen immers bijna niets meer tegenwoordig. Voordeel hiervan is dat u hier wel bij de kofferbak kunt komen. Ieder zijn ding.

Niet te veel gewicht

Of u nu gebruik maakt van een trekhaak of u de bagage op uw dak vervoert, u dient goed naar het maximale gewicht te kijken alvorens u vertrekt. Voor de trekhaken is er een vastgestelde maximale kogeldruk en ook voor het gewicht op het dak is een maximum aantal kilogram beschreven in het onderhoudsboekje van de auto.

Let op de regels

In ieder land gelden er weer verschillende regels voor het vervoeren van spullen op of achter uw auto met een trekhaak. In ons land wordt gebruik gemaakt van een wit kenteken en zijn er bepaalde afstanden waarop een voorwerp mag uitsteken van kracht. Dit is in landen als Frankrijk of Italië weer anders. Het is zaak daar goed op te letten om een vervelende bekeuring te voorkomen.

(378)

The following two tabs change content below.

Verbeek

Laatste berichten van Verbeek (toon alles)