Vijver Aanleggen In Nederland Of Arizona

Vijver Aanleggen In Nederland of Arizona

Momenteel vertoeven we in Phoenix Arizona, om hier ook eens wat ideeën op te doen over het vijver aanleggen in deze regio. Over het algemeen ligt de temperatuur in Phoenix nogal hoog en spreken ze hier van een koude winter als de temperatuur rond de 0 graden grens ligt. Vijvers worden hier over het algemeen veel in vrije vormen aangelegd en moet de opkomst van de strakke vijvers welke bij ons momenteel hot zijn nog beginnen.

U zult nu natuurlijk zeggen, oh ja dan hoeven ze in Arizona nergens naar te kijken, want de temperatuur is altijd hoog en dus zullen er dan ook niet zoveel problemen optreden. Vijvers worden om deze redenen dan vaker ook niet zo diep gemaakt en houden hierbij onze oude principe regel nog steeds aan; een diepte van 80 cm is meer dan genoeg, gezien de temperatuur toch boven het vriespunt ligt en de vijvers hier nooit dicht zullen vriezen.

Vijver Aanleggen Arizona
Vijver Aanleggen Arizona

Vergelijk Vijver aanleggen in Arizona

Zoals natuurlijk iedereen denkt, of de eerste gedachte die bij iemand opkomt als we spreken over vijvers in Arizona, is dat ze hier natuurlijk geen of zelden problemen zullen hebben met de vijver. Nou niets is minder waar “Helaas”. De problemen die wij in Nederland kennen in de winterperiode, zijn deels gelijk aan de problemen die ze hier in Arizona kennen. Erger nog is het feit dat ze deze problemen onderkennen. Als we een Vijver aanleggen, gaan we uit van de lengte en breedte van de vijver. De diepte vinden we meestal niet zo belangrijk, want we zien toch niet of de vissen 60 cm diep zwemmen, of 150 cm diep zwemmen. Maar u zult zich nu afvragen wat is eigenlijk het probleem als het in beide gebieden op het zelfde neerkomt.

Waarom diepte bij vijver aanleggen

Nou als we dus een vijver aanleggen, moeten we proberen om zo diep mogelijk te gaan. Hierdoor creëren we meer volume en buffer, waardoor temperatuur schommelingen veel minder snel optreden. Bij ons is het bij het afkoelen van het water in de winter periode en het opwarmen in de lente periode, als het vaak in één keer extreem heet kan worden.

Het vergelijkbare probleem hier in Arizona treed op als we de hete zomer periode ingaan. Het water wordt dan in één keer zo warm, dat filters crashen en het zuurstof uit het water vervliegt. U zult begrijpen dat de vissen in deze omstandigheden zich niet erg prettig voelen en de vijver uit willen springen, wat dan ook regelmatig zal gebeuren. Op het moment dat we dus hier ook de diepte ingaan, zullen ze in Arizona veel minder snel dit probleem hebben, gezien het opwarmen van het water dan geleidelijk gebeurt. Belangrijk hierbij is dan wel dat we het zuurstof gehalte goed in de gaten houden, en er voor zorgen dat we goede luchtpompen op de Vijver hebben staan, voor zowel beluchting als de opwaartse stroming die we hard nodig hebben bij hogere temperaturen.

Meer info over Vijver Aanleggen ga dan snel naar De Vijverspecialist

 

(713)

The following two tabs change content below.
Van de Pas Vijver en Tuin Is met meer dan 20 jaar gespecialiseerde ervaring de Vijverspecialist binnen Nederland en België. Wij adviseren u graag met raad en daad bij alle vraagstukken over Vijver Aanleg

Laatste berichten van RobertPas (toon alles)