Vijver Lek

Vijver Lek De Nachtmerrie Van..

Om in de winterperiode een Vijver Lek te krijgen is de ergste nachtmerrie van een Vijverliefhebber, zeker als er een Vijver Lek optreedt in een Koi Vijver waar vele Japanse Koi Karpers in rond zwemmen.

Vijver Lek Hoe Kan Dit?

Een Vijver Lek ontstaat meestal in vijvers met verouderde Vijver Folies, of  door lekkage binnen het Leiding netwerk van en naar het Filtersysteem. Indien er niet voldoende aandacht is besteed aan het verlijmen van de buizen, kan er na enkele jaren en vijver lek ontstaan. Helaas ligt in veel gevallen bij strakke vijvers de oorzaak van een vijver lek meestal bij de slechte verlijming van bodemdrain en buizen. Veelal wordt er vanuit gegaan dat het hier draait om een vijver lek in de vijver zelf, ofwel in de vijverfolie. Om het tegendeel te kunnen bewijzen is er meestal één oplossing en wel het waterniveau te laten zakken, totdat het niet meer verder zakt, of een opsporing via detectie apparatuur.

Vijver Lek In Tuin Vijver

Een Vijver Lek in een tuin vijver of een vrije vorm vijver, komt veelal doordat de vijverfolie door de jaren heen erg kort is geworden. De folie komt hierdoor steeds meer onder spanning te staan waardoor deze steeds kwetsbaarder wordt voor beschadigingen en scheuren.

Wanneer Vijverfolie Bij Een Vijver Lek Vervangen?vijver lek

Een niet overbodige vraag maar toch belangrijke vraag die door velen gesteld wordt. In deze periode van het jaar waarin het ken kan vriezen, en dooien. Mocht een vijver lek raken in de winterperiode dan is het als eerste belangrijk om de schade te inventariseren. Laat in eerste instantie het water zakken tot het niet meer verder zakt, mocht het blijven zakken dan kunt u het beste meten wat het niveau dagelijks zakt. Zakt het waterniveau bij een vijver lek maar 10 – 20cm en niet verder, dan kunt u het beste het waterniveau iets lager laten staan. Moet er bijvoorbeeld iedere dag 1-2 cm bijgevuld worden, dan kunt u beter geen risico’s gaan nemen, maar is de beste oplossing om dagelijks of 2x per week water bij te vullen.

De Vijverspecialist en Vakman kan U van vele zorgen verlossen. Uw Vijverfolie Vervangen is voor de Vijverspecialist dan ook de normaalste zaak van de wereld, waarbij wij u tegen een geringe meerprijs WEL jaren lang laten genieten van uw gewenst Vijver Plezier.

Voor degenen die zelf makkelijk de vijverfolie vervangen bij een vijver lek, wensen wij natuurlijk veel succes.

 

(2563)

The following two tabs change content below.
Van de Pas Vijver en Tuin Is met meer dan 20 jaar gespecialiseerde ervaring de Vijverspecialist binnen Nederland en België. Wij adviseren u graag met raad en daad bij alle vraagstukken over Vijver Aanleg

Laatste berichten van RobertPas (toon alles)