Wanneer leilinde snoeien?

Wanneer leilinde snoeien? Dat is een veelgestelde vraag en juist om die reden wijden wij dit artikel aan het snoeien van leilindes. Want zegt u eerlijk: u heeft uw leilindes toch ook gekocht om er zo lang mogelijk van te kunnen genieten? Graag helpen wij u hierbij.


Leilinde snoeien wanneer?
Een leilinde vergt in ieder geval een jaarlijkse snoei. Wanneer u deze snoei overslaat, kan uw leilinde lelijk uitlopen en haar schoonheid verliezen. De beste periode voor deze snoei is ergens tussen december en februari. Naast deze jaarlijkse snoei kunt u uw leilindes nogmaals snoeien, wanneer de bomen naar uw mening toch nog teveel uitlopen. Aangezien de snoeitechnieken bij het snoeien van leilindes variëren, geven wij u hier graag wat advies over.

Leilinde snoeien hoe?

Wanneer u aan de jaarlijkse snoei van een leilinde begint, dient u allereerst in het bezit te zijn van een scherpe snoeischaar; dit vergemakkelijkt de snoei. Met deze snoeischaar knipt u alle teugen tot op enkele millimeters van de hoofdtak af. Op deze manier blijft de verdikking zichtbaar. Let op: wanneer u een tweede snoei uitvoert, dient u de teugen niet opnieuw volledig terug te knippen, maar tot ongeveer op de helft. Zo blijven uw leilindes mooi; een geruststellende gedachte met de lente in het vooruitzicht!

Bron: http://www.tuin-vragen.nl/

(21612)

The following two tabs change content below.

Kwant

Laatste berichten van Kwant (toon alles)