Sausvariatie bij broccoli

Ondanks dat de traditionele groentesaus in deze tijd nog in menig huishouden over de broccoli wordt gegoten, zijn er talloze mogelijkheden om te blijven variëren. Verschillende merken bieden sauzen aan, zowel bedoelt voor over de groente als over het vlees. Maar wie zegt dat wij ons moeten laten beperken door deze classificatie?

Broccoli koken met een groentesaus
Er zijn verschillende groentesauzen op de markt. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor de romige smaak van bieslookroomsaus. Doordat deze saus zacht van smaak is, blijft u de smaak van broccoli beter proeven. Bent u een echte ham-kaas liefhebber? Dan gaat u natuurlijk voor een ham-kaassaus. Het nadeel is tegelijkertijd dat de smaak van de broccoli wat minder wordt behouden. Houdt u meer van broccoli met een kruidige smaak? Dan is een kerriesaus wellicht wat voor u. Bij deze saus geldt echter hetzelfde als bij de ham-kaassaus: de smaak van de saus overheerst vrij snel, waardoor de broccoli minder tot haar recht komt. Dan bestaat er nog een 4-kazen saus. Deze saus heeft een enorm uitgesproken smaak. Waar de één beweert dat de broccoli niet af is zonder deze saus, geeft de ander de broccoli liever aan de hond nadat deze saus eroverheen is gestrooid. Ondanks de grote keuze aan sauzen, is de ouderwetse groentesaus ook nog steeds in trek. En niet zonder reden, want deze saus heeft een romige, bijpassende smaak.

Broccoli koken met een vleessaus
Houdt u wel van wat afwisseling? Probeer dan eens broccoli met een vleessaus. Ondanks dat deze sauzen wellicht niet direct voor over de broccoli gemaakt zijn, zijn deze sauzen uitgegroeid tot menigeens favoriet. Wat dacht u van een champignonsaus? De smaken van broccoli en champignon combineren prima en geven uw diner een andere dimensie. Geeft u uw broccoli graag een pittig tintje? Dan is een stroganoffsaus of een peperroomsaus een prima keuze. Vooral laatstgenoemde heeft een overheersende smaak, waardoor de broccoli zelf wat minder tot haar recht komt. Mijn persoonlijke favoriet is toch wel broccoli met jachtsaus. Ook een vleessaus, maar deze saus combineert meer dan goed met broccoli en andere groenten zoals bloemkool en witlof.

(462)

The following two tabs change content below.

Kwant

Laatste berichten van Kwant (toon alles)