Broccoli of bloemkool koken?

Sauteerpan

Koken is voor de ene mens de grootste hobby, terwijl de andere mens het liefst elke dag een pizza in de oven zou willen leggen. Toch worden we regelmatig weer met de neus op de feiten gedrukt: elke dag twee ons groenten! Kant-en-klare maaltijden, potjes en blikken wekken wellicht uw interesse, maar uiteindelijk gaat er niets boven verse groenten. In dit artikel gaan wij in op het bereiden van broccoli en bloemkool; twee gezonde groenten!

Broccoli

Veel mensen denken dat we broccoli alleen kunnen koken, maar dat is niet waar. Broccoli kan gewokt, gestoomd, gestoofd, gegrild en zelfs gefrituurd worden! De echte liefhebber kan ook kiezen voor het rauw eten van een broccolistronk; gewoon als tussendoortje! Aangezien koken de meest gehoorde bereidingswijze is, geven wij hieronder wat kooktips!

Broccoli koken

U heeft een broccoli gekocht, maar waar moet u op letten? De eerste stap is wellicht vrij logisch: u verwijdert de, wellicht toch al niet zo smakelijk uitziende buitenbladeren van de broccoli. Vervolgens snijdt u met een schilmesje de onderkant van de broccoli eraf en verdeelt u de broccoli in roosjes. Het is belangrijk dat u deze roosjes goed wast, want broccoli kan bestrijdingsmiddelen en zand bevatten. Eenmaal gewassen doet u de broccoliroosjes een minuutje of 10 in de pan. Sausje erbij en u zit gebakken.

Waar- en onwaarheden over broccoli

Op internet zijn veel artikelen te vinden over broccoli. Maar wat is waar en wat niet? Uit onderzoek blijkt dat broccoli op basis van vitamines A, vitamine B, vitamine C en mineralen als kalium, ijzer en calcium het beste uit de test komt; inderdaad, broccoli is de gezondste groente! Broccoli bevat ook enorm veel eiwitten. Verder kunt u op internet lezen dat broccoli u jonger maakt, de kans op ziek worden zou verkleinen, enzovoort. Wij geloven hier niet in en schalen dit onder de vele fabels die over een groot aantal producten op het internet worden verspreid.

Bloemkool

Net als broccoli kunt u bloemkool koken, wokken, stomen, stoven, grillen, frituren en rauw eten. Wij raden de pannen van Demeyere aan om het eten nog smaakvoller te maken! Een gemiddeld mens eet ongeveer 275 gram broccoli per maaltijd. In het algemeen kunnen drie mensen eten van een hele bloemkool, maar uiteraard kan de grootte van een bloemkool verschillen. Hieronder vertellen we meer over het koken van bloemkool.

Bloemkool koken

Er gaan wat stappen vooraf aan het daadwerkelijk koken van de bloemkool. U begint, net als bij broccoli, met het afbreken van de buitenbladeren. Daarna snijdt u de stronk uit de bloemkool en maakt u roosjes. Na het wassen kunnen de roosjes de pan in en na 12 minuten koken kan de bloemkool het bord op. Maak het geheel af met een sausje naar keuze!

(837)

The following two tabs change content below.

Kwant

Laatste berichten van Kwant (toon alles)