Zo blijft uw brem mooi

Waarschijnlijk heeft ook u, bij het inrichten van uw tuin, bewust gekozen voor bepaalde planten, bomen en heesters. De brem, ook wel Cytissus, is een veelgehoorde keuze, mede dankzij de prachtige gele bloemen, die de plant tijdens de bloeitijd (april-mei) vertoont. Maar hoe houdt u een brem mooi en waar moet u op letten bij het brem snoeien?


Hoe houdt u een brem mooi?

In het eerste jaar na aanschaf van een brem is het raadzaam om de plant direct te snoeien. Veel mensen denken dat in het eerste jaar geen snoei nodig is, maar wanneer u deze snoei overslaat, kan de plant stakerig gaan groeien. Bovendien kan de voet van de brem kaal worden, wat geen prettig gezicht is. Jaarlijkse snoei bevordert een bossige groei en dit geeft een brem een mooier en voller aanzicht. Aangezien de brem niet uitloopt op het oude hout, is een verjongingssnoei niet nodig. Maar hoe snoeit u een brem?

 

Waar moet u op letten bij de snoei?

Het is erg belangrijk dat u de brem in de juiste periode snoeit, namelijk direct na de bloei. Een brem vormt namelijk direct na de bloei knoppen op de jonge scheuten. U snoeit de oude scheuten van de brem ongeveer tot de helft terug. Dit gaat het gemakkelijkst met een simpele snoeischaar. Op deze wijze blijft u brem mooi en kunt u jaren genieten van deze  prachtige struik.

(22435)

The following two tabs change content below.

Kwant

Laatste berichten van Kwant (toon alles)