5 tips om vet te verliezen

In dit artikel ontdek je 5 tips die jouw helpen vet te verliezen.

1 Lage hoge intensiteit interval training (HIIT)

Hoge intensiteit interval training (HIIT) is een manier van training waarbij je afwisselend hoge hartslag bij harde training, gevolgd door rust. In plaats van 60 minuten joggen in een zelfde tempo.

Ga je bij een interval training 5 minuten jezelf tot het uiterste uitdagen en draait je hartslag op volle toeren. Om vervolgens een pauze van bijvoorbeeld 3 minuten niets te doen en tot rust te komen. Daarna ga je weer vol gas voor 5 minuten, neem je weer een pauze en dat doe je dan een uur lang.

Hoe lang de hoge intensieve intervallen zijn is in het begin een beetje ‘trial and error’. In het begin kan het zijn slechts 30 seconden, en dan kan jij jezelf steeds meer uitdagen.

2 Eet meer vet

Nu hoor ik je denken, hoe helpt dat mijn buikvet verliezen?!

Vet is niet slecht voor je wanneer je de juiste vetten tot je neemt!

De goede vetten zitten bijvoorbeeld in vis, eieren en olijfolie die zijn dan ook gezond voor het lichaam – bijvoorbeeld voor je hart – en het helpt je paradoxaal genoeg tot vetverlies.

3 Bezuinigen op koolhydraten

Het oordeel is nu duidelijk van alle dieet experts: Wil je gewicht te verliezen dan moet jij de inname van het aantal koolhydraten verminderen. Sommigen gaan zelfs zo ver dat ze aanraden dat je geen “lege” koolhydraten moet eten, die vind je in pasta, brood en aardappelen.

Zover hoe je niet te gaan, maar houd je van het eten van wit brood, pasta en aardappelen. Neem dan ook koolhydraten tot je die in groenten zitten en eet ook volgranenbrood. Als je echt wilt om snel gewicht te verliezen, dan is een volledige stop van lege koolhydraten zeer efficiënt, maar eet wel voldoende en fruit.

4 Verhoog uw eiwitinname

Eiwit is nodig om te onderhouden en bouwen spier en dus het verhoogt het ook je metabolisme, die beide helpen om gewicht te verliezen. Sterker nog, je lichaam verbrandt meer calorieën gewoon door het volgen van een eiwit-bevattende dieet. Dit is het idee achter een tijd dieter als Atkins, waar je eet veel vlees, maar geen koolhydraten. Nogmaals, er is geen noodzaak om door te slaan, maar meer vis en vogel op het bord is een goed idee.

5 Eet meer of minder maaltijden

De laatste voedingsrichtlijnen is een kwestie van mening, en een niet kwalitatief onderzoek (een onderzoek onder honderden mensen).

De gebruikelijke aanbeveling is om meer maaltijden – meestal 6 – per dag te eten in plaats van ontbijt, lunch, en avondeten. Het houdt de bloedsuikerspiegel stabiel en voorkomt dat het verlangen naar snoep en junk food. Je zult overall ook minder calorieën tot je nemen omdat je steeds gevuld bent.

Intermittent Fasting dieter en heeft ook veel aanhangers heeft ook zo’n soort richtlijn alleen wat extremer. Je eet dan 2 maaltijden per dag en gefixeerd daartussen. Maar de meeste mensen zullen een voorkeur geven aan 6 kleinere maaltijden per dag.

Aan het andere uiteinde zijn er ook die aanbevolen door het eten van slechts een of twee grote maaltijden per dag en vervolgens gefixeerd daartussen. De meesten zullen waarschijnlijk de voorkeur 6 kleinere maaltijden dan een grote.

(620)

The following two tabs change content below.

Interessant

Laatste berichten van Interessant (toon alles)