Oorzaken van chronische vermoeidheid en uitputting

Oververmoeid

Chronische vermoeidheid syndroom is een neurologische aandoening die vaak voorkomen plotseling en vaak na een virale infectie. De belangrijkste symptomen van de ziekte zijn emotionele, cognitieve en fysieke uitputting en het gevoel van slaperigheid en moe zijn. Andere veel voorkomende symptomen zijn slecht slapen, gewrichts-en spierpijn, keelpijn en gevoelige lymfeklieren.

De symptomen hebben de neiging om verergeren na een korte periode van activiteit en gaan niet zomaar over door slaap of rust. Als de symptomen in ieder geval in 6 maanden bij jouw aanwezig zijn kan je deze diagnose krijgen.

Echter, moet er niet nog een specifieke ziekte aanwezig zijn die vermoeidheid als belangrijkste symptoom heeft. Er zijn namelijk diverse ziektes die ook vermoeidheid kunnen veroorzaken, je hoeft dus niet per se last te hebben van een het chronisch vermoeidheidssyndroom.

Veel voorkomende ziekten die vaak veroorzaakt vermoeidheid zijn hypothyreoïdie, slaapstoornissen, depressie, bloedarmoede en fibromyalgie.

Bijna elke vorm van chronische ziekte zullen hebben vermoeidheid als een symptoom. Vermoeidheid zal ook vaak stijgen van aandoeningen zoals diabetes, kanker, inflammatoire darmziekten, coeliakie en hart problemen. Chronische vermoeidheid moet altijd worden onderzocht door een arts, omdat het een teken van iets ernstigs te zijn. Het opzetten van een slaapmasker kan al veel verlichting brengen.

Vermoeidheid door een slechte levensstijl

Vaak is vermoeidheid een gevolg van een slechte levensstijl met een slechte voeding, te veel werk of werk dat je liever niet doet, stress, gebrek aan beweging en slechte slaapgewoonten.

Als je leefsituatie steeds voor innerlijke conflicten zorgt, zoals een baan die je doet om geld te verdienen maar met tegenzin heen gaat. Dan kan je daar erg vermoeid van raken.

Ook waar sprake is van een bepaalde ziekte, waardoor symptomen van vermoeidheid optreden, kan je levensstijl een oorzaak zijn.

Een tekort aan vitaminen en mineralen levert vaak ook bijdragen aan vermoeidheid en uitputting. Dit gebrek wordt vaak direct veroorzaakt door een slecht dieet. Veel mensen hebben tekort aan ijzer. Die deficiëntie geeft algemene symptomen, bijvoorbeeld uitputting, voordat het bloedbeeld wordt beïnvloed.

(810)

The following two tabs change content below.

Interessant

Laatste berichten van Interessant (toon alles)