Betere Kwaliteit Slaap Tegen Moe Zijn

Je de hele tijd moe is een probleem dat veel mensen hebben over de hele wereld. Je slaat drie of vier keer de snooze-knop voordat jij jezelf uit bed sleept. Je kreunt nog een paar keer, draait nog wat, maar het is toch echt tijd om op te staan.

Dan pomp jij je misschien wel vol met koffie zodat jij je wat wakkerder voelt.

In de middag zuip je nog wat energie drankjes. En vraag jij je af waarom je nog steeds zo moe bent, en niet energiek voelt.

De meeste mensen geloven dat ze lijden aan een gebrek aan slaap. Ze denken dat ze gewoon vroeger naar bed moeten gaan om zich beter te voelen. Hoewel dit zou kunnen helpen, zullen de meeste mensen nog steeds het gevoel van moe zijn ervaren, nadat ze wakker worden van zelfs 10 of 12 uur slapen. In werkelijkheid, gebrek aan slaap is zelden het probleem.

Als het om slapen gaat dan is de kwaliteit veel belangrijker dan de hoeveelheid. Als de kwaliteit van de slaap hoog is. Dan heb je meestal aan minder slaap genoeg om je de volgende ochtend niet moet te voelen.

Maar wanneer kan je slaap kwaliteit noemen?

De meeste die naar bed gaan vallen nog niet gelijk in slaap.  Meestal liggen we nog wat aan de dag van vandaag te denken. We bedenken wat de dag van morgen ons brengt en wat we misschien wel de rest van de week kunnen verwachten.

Wat er ook gebeurde gedurende de dag deze is meestal nog vers in het geheugen. Zodra je stopt met ‘van hot naar her’ denken voel jij je kalm en zul je beter slapen.

Vergeet alles, probeer het van je af te zetten, en ga niet te veel denken in bed daar wordt je hoofd niet rustiger van.. Wanneer je dat kunt doen, zal de kwaliteit van je slaap verbeteren.

Er zijn verschillende niveaus van de slaap. De meeste van de tijd dat we slapen is deze niet een zeer diepe slaap. Als we gaan slapen, zijn we nog steeds op de hoogte van alles wat er om ons heen. Als jij je geest weet leeg te maken en te ontspannen ben je in staat om dieper in slaap te vallen dan ooit tevoren.

Er zijn een aantal verschillende routines en oefeningen die je kunt oefenen met het oog om de kwaliteit van je slaap te verbeteren.

Stel je voor dat je in staat bent om wakker te worden zonder wekker. Je springt uit bed en je bent eigenlijk niet moe voor een keer. Je hebt geen koffie nodig om je wakker te voelen. Dat is allemaal mogelijk het gaat er alleen wel om dat je wat doet, en je gedrag aanpast wat blijkbaar werkt het niet voor je. Anders had je dit artikel niet gelezen.

(389)

The following two tabs change content below.

Interessant

Laatste berichten van Interessant (toon alles)