Geestelijke energie

Als jij meer efficiënt wilt werken, een hoger concentratie niveau of meer productief wilt zijn. Dan is het belangrijk dat jij meer geestelijke energie krijgt. Je beleeft een dag veel fijner of gemakkelijker wanneer jij lekker je activiteiten kunt doen.

Wat is eigen geestelijke energie?

Bij ‘normale’ energie kan je deze aanvullen of verhogen door iets te gaan eten of drinken. Mentale energie werkt anders, het zit tussen de oren. Door prikkels van buiten af en emoties die je voelt, wordt jouw mentale energie beïnvloed.

Hoe wordt je geestelijke energie verlaagd?

Wanneer jij je vaak vermoeid voelt, zal het mij niet verbazen als je op zo’n dag ook veel aan je hoofd hebt. Het mag dan ook niet verrassend zijn dat dit veel denkkracht en dus energie kost.

Het is een utopie om te denken dat jij een hele dag, doorkomt zonder dat jij van je geestelijke energie gebruik maakt. Dat moet je ook niet willen want dan krijg je een hele saaie dag.

Het gaat erom dat jij voorkomt dat je onnodig veel mentale energie kwijtraakt. Stress bijvoorbeeld, kan je erg leegmaken. Wil jij aan het eind van de dag meer energie overhouden. Dan moet je de stress minimaliseren of er effectiever mee omgaan.

Je geestelijke energie verhogen?

Je geestelijk energielevel kun je verhogen door activiteiten te ondernemen die jij leuk vindt om te doen. Je moet op een positieve manier prikkels krijgen, prikkels die je een boost geven. Positieve emoties moeten geraakt worden. Dan komen stofjes als endorfine of dopamine vrij die jou een prettig en energiek gevoel geven.

Het is natuurlijk persoonsgebonden wat iemand leuk vindt. Maar over het algemeen kan je zeggen, dat je omringen met vrienden voor energie zorgt. Ook bepaalde muziek kan voor positieve emoties zorgen. Hardlopen is ook activiteit waar dopamine bij vrij komt.

Als jij jouw positieve prikkels vindt en stress en zorgen weet te minimaliseren. Wordt het lastig om je niet beter te voelen.

(573)

The following two tabs change content below.

Interessant

Laatste berichten van Interessant (toon alles)