Hoe kan vermoeidheid worden aangepakt?

Een Britse studie toonde een paar jaar geleden aan dat mensen die ernstige vermoeidheid leden niet altijd het probleem bespraken met hun arts.

De studie toonde ook aan dat vermoeidheid van invloed op alle aspecten van het leven van patiënten – zowel de relatie met partner en kinderen, sociaal leven en vrije tijd. Een 40-jarige vrouw zei over vermoeidheid in het onderzoek dat ‘Het is een beetje als dat je om alles te doen met een grote rugzak vol stenen op je rug’.

Leer je vermoeidheid kennen
Denk na over wanneer je het meest moe bent, is dat de hele tijd, of zijn er enkele situaties waar vermoeidheid naar de achtergrond, verdwijnt bijvoorbeeld, omdat je bezoek dan een van je goede vrienden of familieleden. Probeer uit te zoeken of er ook momenten zijn waarin jij minder moe bent.
Zoek een vorm van oefening die bij u past
Hoewel het misschien onmogelijk lijkt maar mocht je al moe zijn , dan kan de vermoeidheid toch minder worden wanneer je op regelmatige basis je lichaam beweegt.
Sommige studies tonen een positief effect op vermoeidheid, als men gecultiveerd aerobics oefeningen doet, in eerste instantie op een lage intensiteit. Langzaam en opbouwend naar meer intensievere training en voor een langere periode.
Zoek de balans tussen activiteit en rust
Als vermoeidheid is  de kwaliteit van je dag erg belangrijk. Je hebt maar een bepaalde dosis energie en wees je daar ook van bewust.
Prioriteer de activiteiten die je plezier en of energie geven
Plan belangrijkste taken en verdeel ze in kleinere stukjes. Neem pauzes als het je helpt.
Luister naar signalen van je lichaam – (of niet!)
Je lichaam stuurt je signalen die vertellen of je op het punt bent om te rusten. Luister naar signalen van je lichaam en neem een pauze als je de kans krijgt. Wees je ook bewust van dat het soms nodig is om deze gevoelens even te trotseren om zo met kunnen doen aan een activiteit die je leuk vindt.
Soms zeg je tegen jezelf dat je te moe bent en voel je dat ook zo. Maar dan merk je dat als je die activiteit doet jij je toch wel goed voelt!

(390)

The following two tabs change content below.

Interessant

Laatste berichten van Interessant (toon alles)