Geheimen voor meer energie

Ben je ooit wakker geworden na een nacht slapen en voel jij je meer moe en leeg? Heb je ooit gehunkerd naar rustperiode terwijl de dag nog maar net begon?

Heb je na een dag werken, geen energie meer voor de kinderen, en probeer je op de bank bij te komen? Dan is dit een interessant artikel voor jou om te lezen.

Wil je de geheime formule weten voor meer energie, die jou door laat gaan als een raket? Pas op … als je deze formule gebruikt, zal je productiviteit erg toenemen .

De geheime formule is dit … energie die erin gaat gelijk is aan de energie die eruit gaat. Wat en hoe neem jij je energie in of, welk voedsel bepaalt hoe jij in staat om die energie later te gebruiken. Dat zijn de vragen die jij jezelf moet stellen.

Laat mij je een verhaal van iemand vertellen om te verduidelijken wat ik bedoel.

Een vrouw, laten we haar Janinem noemen, was zwanger en voor haar zwangerschap maakte ze gebruik van een snelle hap. Geen wonder dat ze ’s avonds moe thuis kwam en geen energie meer had. Maar toen werd ze zwanger en moest ze wel haar eetpatroon aanpassen.

Janine ging meer evenwichtige maaltijden eten om de baby van alles voedingsstoffen te voorzien. Ik zal je vertellen welke stappen zij heeft ondernomen, die ‘per ongeluk’ tot meer energie leden en haar vermoeidheid als sneeuw voor de zon deed verdwijnen.

Hier zijn de 3 eenvoudige stappen voor meer energie:

1. Eet vijf tot zes kleinere maaltijden per dag

Verdeel je maaltijden over de dag, zodat je 5 of 6 keer per dag eet. Dit zal een vliegende start zijn voor jeje stofwisseling. Elk jaar neemt het basale metabolisme — de hoeveelheid calorieën die je lichaam verbrandt in rust — af.

Dat betekent dat als je doorgaat met dezelfde hoeveelheid calorieën elke dag te eten jij naar jaren het niet kunt verhelpen dat je aankomt. Ik hoor het de hele tijd van mijn vrienden en familie. Door wat je nu eet in de juiste verhouding om de drie uur te eten krijgt je lichaam de energie die het nodig heeft. En zal je misschien net als haar ook wat kilotjes kwijtraken.

2. Eet je koolhydraten eerder tijdens de dag

Koolhydraten zitten in havermout, volkoren brood, zoete aardappelen etc. Tijdens het eerste deel van de dag dat echt iets dat je lichaam nodig heeft. Ons lichaam breekt koolhydraten af tot glucose. De belangrijkste energiestof van het lichaam.

Elke cel in ons lichaam gebruikt glucose. De meeste brandstof heb je nodig als je werkt en het meest actief bent. Begin dus ook ’s ochtends met het opnemen van koolhydraten. Dan begin jij je dag al met een goede dosis energie.

3. Loop elke dag

Je kunt wandelen … rennen … joggen …. zwemmen of fietsen. Gewoon iets meer actief zijn. We hebben het allemaal druk. We hebben meer dingen op onze to-do lijsten dan we kunnen doen op een dag. Maar dagelijks matig tot intensief bewegen, helpt wel om je energie level te verhogen.

Daarbij kan je ook lekker je hoofd leegmaken van de dagelijkse stress op het werk en thuis. Waardoor je onbewust het niet goedmaakt door snelle suikers tot je te nemen.

Nu ik weet dat er sceptici zijn die zeggen dat het niet zo eenvoudig is om van je vermoeidheid af te komen. Kan het volgen van deze eenvoudige stappen echt leiden tot meer energie? Ja dat kan! Voor meer info check: Oververmoeidheid.org

(509)

The following two tabs change content below.

Interessant

Laatste berichten van Interessant (toon alles)